Hedefiniz tiyatro sahnelerinde, sinemada ya da televizyon sektöründe oyunculuk yapmak ise deneyim şarttır. Deneyim için ise illaki 4 yıllık bir yüksekokul bitirmeniz gerekmemektedir. Bunun için eğer oyunculuk kariyerinde yükselmeyi düşünüyor iseniz iyi bir oyunculuk kursu eğitimli olmanız şarttır.
Kişi, temel oyunculuk eğitiminde kendini keşfetmeye çalışır. Oyunculuk eğitiminin temeli, oyuncu adayının içindeki kilitlerden kurtulup kendine yönelmesine dayanır. Oyuncunun kendini keşfetme süreci, hayatı boyunca devam eder.
Peki oyunculuk kursu nedir?
Oyunculuk kursu tecrübeli eğiticilerden oluşan oyuncu adaylarına gerekli konularda ders veren eğiticilerdir. Oyunculuk kurslarının katılım şartları oyuncu olmak isteyen kişi ya da kişilerin 18 yaşından büyük ise kendilerinin
Oyunculuk için ilk olarak kendine özgüven duygusu olmalıdır.
Gerekli belgelere sahip olunmalı ve başvuru formu doldurulmalıdır.
Oyunculuk kursları size bir oyuncunun sahip olması gereken nitelikleri kazandırır. Bu kurlar toplamda 160 saati bulmaktadır.
Oyunculuk kursuna katılım şartları ise nerdeyse hiç bulunmamaktadır her oyuncu olmak aday bu kurslardan faydalanabilir. Oyunculuk kurslarının faydaları ise sizi geleceğe daha iyi bir şekilde hazırlamaktır. Oyunculuk kurslarında, temel konuşma derslerinin yanı sıra, karakter çözümleme ve rol, kamera oyunculuğu, doğaçlama, hareket gibi oyunculuk eğitimlerinin olmazsa olmaz dersleri verilmektedir. Oyunculuk kursunun sekiz saatlik ilkbölümünde, oyuncu adaylarının kariyerlerinin ilk adımlarına destek olabilmek için profesyonel bir yönetmen, katılımcıların bireysel Show reelini çekmektedir. Programda yer alan tüm eğitmenler iyi bir konservatuar mezunu, Şehir Tiyatrosu ya da Devlet Tiyatrosu sanatçılarıdır. Bu yüzden gayet iyi bir eğitim süreci olmaktadır.
Oyunculuk kursunun sonunda yapılan sınav sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı diploma verilmektedir. Bazı ödenekli ve özel tiyatroların oyuncu seçmelerine katılabilmek için bu diploma sizin için oyunculuk kursunun avantajı olacaktır.
Kurs içeriğinde ise;
SES, NEFES, ARTİKÜLASYON bölümü bulunmaktadır. Bu bölüm 12 saatlik bir eğitim verilen bölümdür. Diyafram destekli, doğru nefes sayesinde heyecanı kontrol altına alarak, doğru bir konuşma temposu ve enerjik bir ses tonuyla tane tane, anlaşılır konuşma üzerine, hayat boyu kullanabileceğiniz çalışmalar yapılır. Bu egzersizi sadece oyunculuk alanında kullanmayıp hayatın bir çok alanında kullanma imkanı sağlanır.